Kind en Natuur heb ik in 2020 als ‘hobby’ opgericht, zoals je eerder in mijn blog hebt kunnen lezen. Toch ben ik al véél langer met deze thema’s bezig. In 2010 ben ik namelijk met Bureau RIS gestart, mijn ontwerp- en adviesbureau voor speelnatuur.

Inmiddels hebben we met Bureau RIS al vele honderden groene, avontuurlijke speelplekken gerealiseerd, variërend van kleine afgesloten buitenruimten bij kinderdagverblijven tot openbaar toegankelijke natuurspeelplaatsen van enkele hectaren groot. Maar waar de meeste mensen ons met name van kennen zijn de vele groene en de groen-blauwe schoolpleinen die wij ontwerpen.

Steeds meer mensen raken doordrongen van het feit dat een betegeld schoolplein niet meer kan. Groene schoolpleinen zijn geen hype, ze zijn een belangrijk onderdeel van het onderwijs, de wijk en onze maatschappij.

Bij het ontwerpen en realiseren van groene schoolpleinen komt veel kijken. Geen enkele school is immers hetzelfde en dat geldt ook voor de locatie. Een groen schoolplein is altijd maatwerk. Het is belangrijk om je vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden, kosten, onderhoud en haalbaarheid. Doe je dat niet, dan kan het resultaat of de onderhoudswerkzaamheden erg tegenvallen.

Wil je meer weten over groene schoolpleinen of andere projecten in de buitenruimte? Neem dan contact op met Bureau RIS, dan helpen wij je graag verder!

Stuur een mailtje naar info@bureauRIS.nl of neem een kijkje op onze website voor inspiratie en advies.